Wednesday, 20 June 2012

salam sume ! hallo-hallo guys

hai followers yang ku syg! time aq tngah type blog ni aq tngah pikir pe tjuk entry aq kali ni ye n kluar pulak lagu "Aku Suka Dia" yang peliknye lappy member aq pon kluar lgu ni gak. tntu la aq gune earfon bile dngar lagu ni ha .law x mhu dah macam bunyi hape kat lam bilik ni ha. ok korang nak tahu x .hari ni aq cam happy + kecewa. wah kelas kau jah nak plus2 sesuke ko je. HAHA !

akhirnya !!! mesej aku ngan si pulan ni bertukar jadi kau n aku. so, aku x de la risau naw tok pikir bnde yang bukan2. *ila kau nak kata laki ty de soul kat ko ke? oh demn! aku happy sbab dah x payah nak bhasakan diri pe dengan si pulan ni pe ha. tu la storynye. wawawa! *pelik la ko ni ila bnda cam 2 je y kau nak pikir  suke hati aku la nak kta pe pon. just read je la followers ku syg!

KECEWA? hmm? np ek aku kcewa? ok aku nak story ni la. aku x de la kcewa sangat. mesti korang nak kata yang aku kecewa dgn dia bhasakn dri die ngn aku just kau aku je skangnikan? aku dah thu da. HAHA! de skit la. gedik je kau jah! mne la aku x pelik. hmm thu la dah berCOUPLE ko mat! bile x couple bhsakn sy awk la n tah pape je ko mat!

aku x mrah pon. seyes la! xkan la ila yg jelita ni nak tipu lakkan. hohoh. psan je ko ila. grrrr. ok aku nak buat  PENGAKUAN! dengar sume!!

DENGAN INI SAYA YANG BERNAMA JELITA! wahh! ko men2 ea ila. ok la sorry ): ni betol2 ok.hmm aku just nak buat pengakuan y aku doakn kau ngan si dia bhagia hingga ke akhir hayat n cept2 kahwin taw .good luck beb!



semoge korang cepat kahwin n bila dah kahwin x de la bnyak snagt maksiat yang akn kita lakukan. thaniah la kpada manusi dluar sna y kahwin mude. molek naw la tu (:

*korang mesti pelikkan aku type aku kdang2 cam ni - AQ. hehe ! sory geng korang x payh nak pening ok. aku ni plik sikt. hope korng fham la. 
Thanks Sudi Baca Entry Ila ! Folow And Komen Kalau Korang Like

Monday, 21 May 2012

3D Tab View Desktop Windows Vista/7


salam sume ! hallo-hallo guys

meh sni saya nak kongsi rahsia .bukan rhsia kecantikkn ok .hehe .ni die artikelnye .yang mlakukan artikel ni kawan deng .so ,deng nak promotekn la apa yg dah shabt sy lakukan ni (:

Bosan dengan tab view anda yang biasa? Ok, sekarang anda akan di tunjukan cara membuat tab view anda menjadi 3D. Tutorialnya di buat oleh Syahfiee. Jika anda tidak tahu membuat, anda boleh ikut caranya dibawah ini.

1. Windows anda mestilah vista/7.

2. Pergi ke taskbar klik kanan dan pilih propeties.

3. Tick pada Aero Peek seperti gambar di bawah :




4. Membuat shorcut baru dengan klik kanan >>> New >>> Shortcut :







Dan Masukkan salin code ini :
C:\Windows\System32\rundll32.exe dwmapi #105







5. Selepas anda sudah siap membuat cara - cara di atas, anda boleh tukar icon pada shortcut tadi. Jika tidak tahu, anda boleh ikut cara ini.

klik kanan pada shortcut tadi, pergi ke tab Shortcut. Selepas itu pilih change icon dan masukkan code ini pada Target :
%SYSTEMROOT%\system32\imageres.dll



Anda akan nampak icon seperti ini dan anda boleh pin to taskbar. 








6. Akhir sekali anda boleh mencubanya dengan menekan button windows+tab pada keyboard anda ataupun anda boleh klik pada icon dan hasilnya seperti ini :




Itu sahaja untuk cara ini. Renung -renungkanlah dan selamat mencuba. :D


Thanks Sudi Baca Entry Ila ! Folow And Komen Kalau Korang Like

Thursday, 29 March 2012

Saya Sayang Awak Ketat-Ketat

salam sume ! hallo-halo guys



S-A-H-A-B-A-T






saya sayang sahabat saya .walaupun persahabatan kita tidak lah sampai bertahun-tahun .tapi saya bersyukur sangat-sangat .terima kasih Ya Allah .terima kasih awak 

Thanks Sudi Baca Entry Ila ! Folow And Komen Kalau Korang Like

Sunday, 18 March 2012

Impian Saya Bila Tahu Komputer

salam sume ! hallo-hallo guys

ok diary a.k.a blog yang aq syang ! kat sni aq nk bgi tahu yang aku nak sngat capai impian aku ni .kalau korang nk tahu aku nak sangat bukak kedai kompuetr .ok .sekarang ni aku kan dah tahu pasl komputer, so skarng ni aq kalu bolh nk bukak 1 kedai komputer y brfaedah untuk aq .skurng2nye aku dpt bnggekan ibu n ayh aku .

hai ! sdih plak rsenye nk2 bolh pulak lgu buatmu ibu ni kluar .arghh ! nk nangis rasenye .rndu pulak kat family aq .pda hal bru je blik kot dri uma .

aku x bolh lemah .aku kne stdy btol-btol dan capai impian aku ni .yes ! aku yakin aku bolh buat .kadai komputr y pnuh dgan brng2 komputer .n repair2 komputer. sronoknye !

Ya Allah Ya Tuhanku ! ko makbulkanlah impian aku ni .walupun aku tahu ianya suash .tp insyaAllah degn bantuanmu aku bolh lakukan .amiinn ya Allah


Thanks Sudi Baca Entry Ila ! Folow And Komen Kalau Korang Like

Thursday, 15 March 2012

Menjauhi Hacker

salam sume ! hallo-hallo guys




ok kat sini admin nk bg thu ,yang admin de bce blog sesorng ,die de bg thu cra nk elakkan laman sosial kita dari terkena di godam .ok ! pe yang die bg thu kalau nk elakkn dari di godam kita jangan paparkan laman peribadi di facebook ,blog atau mana-mana laman sosial dan site .

bila korang sume paparkan e-mail korang kat laman sosial, hacker akan dapt mengodam laman sosial korang dengan alamt e-mail yang korang paparkan. ok , so lpeas ni anda-anda semua jangan la paprkan laman peribadi anda ok.

terima kasih pada laman blog yang sudi memberi maklumat yang berkualiti.
Thanks Sudi Baca Entry Ila ! Folow And Komen Kalau Korang Like

Suara Hati Ayah Dan Anak

salam sume ! hallo-hallo guys

hati ayah tiada siapa yang tahu .hanya hatinya saja jadi peneman untuknya .ayah pernah brkta dengan anaknya . "Dila ,kenapa tak sambung belajar kat pondok je tmpat kawan ayah .kan senang .nnati kalau da belajar kat sana kwan ayh bolh hantar dila kat jordan" .apa bolh buay .time 2 jugak anknye baru je dftar kolj ."La cam ne ni ayh .dila da isi brong kat kolj ni .p lagi pon dila x cmfrm sme de ley bwk ke x lam bidng arab ni".

Dila thu ayhnye pasti sedih bile dngar anknye bolh brkta sdemikian ,dila ingt llg sblum ni ayh pnah kte .ayh bru je nk hrapkn dila mek lam bidng agme ni .skurng2 biar la de sorng je .

Ayah ,ankmu thu btape sdihnye thimu itu .maafkan Dila ayh !sebab prnah mngecewakan hati ayah .Dila sayng ayh .insyaAllah ila akn  jadi ank yang baik dan x kan mngahmpakn hati ayah .

*so ,jangan la sesekali kita mnghampakn hati seorang ayah ,bagi ila .ayah adalh seorng lelaki y mmhami hati nknya .n mmpukan y trbaik untuk naknya .

alamk ! rndu pulak kat my dady .dady ! l love u so much ! 

Thanks Sudi Baca Entry Ila ! Folow And Komen Kalau Korang Like

Monday, 27 February 2012

Hati Pada Yang Satu

  salam sume ! hallo-hallo guys                                                                        


                               KEKASIH HATI PADA YANG SATU

                                                                     
                                                                         


aku berdoa agar hati ini sentiasa mengingati Allah ! amiin ya Allah.                                                                  

Thanks Sudi Baca Entry Ila ! Folow And Komen Kalau Korang Like